Kaikkinensa noin 700 kilometria takana - alun haslailypyorailyt mukaan lukien - ja nyt olen hyvin ansaitulla vapaapaivallani. Ei yhtaan kilometria tanaan.

Tosin kaupunki jossa olen, on aika tylsa: Christiansburg nimeltaan. Toisekseen asun parin mailin paassa hirmuisten valtateiden varrella motellissa, jossa ei ole luonnon rauhasta tietoakaan... Kolmanneksi koko henkiseen ja ruumiilliseen virkistykseen varattu lepopaiva on mennyt hermoillessa raha-asioista: pankkiautomaateista ei saa kayttotilipuolelta (debet) nostettua rahaa, kaikki menee siis luottopuolelta. Ja siella alkaa tulla jo raja vastaan... Kyseinen debet-homma ei onnistunut, vaikka vierailin kolmessa eri pankissa sisallakin.

Neljanneksi, kun paatin sitten vaihtaa lompakosta loytyneet eurot dollareiksi, niin kas, ei ollutkaan niin helppoa: rahanvaihtoa varten piti avata pankkiin oma tili!!!!  Ja tama on sentaan noin 20 000 asukkaan kaupunki, mutta ei rahanvaihto onnistu...

Luojan kiitos matkassa on toinenkin luottokortti, jonka otin hatavaraksi. Mutta silla ei saa nostettua kateista. Mutta maksaa silla sentaan voi.

No. Onneksi sentaan luottokortti kelpaa lahestulkoon paikassa kuin paikassa. Taytyy hoylata sita niin paljon kuin vain pystyy, ja kayttaa kateista vain superhatatilanteissa.

Viidenneksi: puhelimelle ei ole taalla kenttaa. Ei yhden yhta palkkia. Eli ei voi kysya neuvoa luottokorttiyhtioltakaan.

Sitten hyvat puolet: koko reissun kattavasta 12 pyorailykartasta ensimmainen kartta on jo pyorailty! Aurinko paistaa, polvet ovat kestaneet, kaikki on ok... Samassa motellissa asustaa mukava hollantilainen elakelaispariskunta, joka myos pyorailee Amerikan halki. Ja on pyoraillyt mm. Kuubassa, Norjassa, Kaakkois-Aasiassa, puoli vuotta Uudessa-Seelannissakin...

 Sahkopostituttavani Jasmine on koirineen myos lahtenyt liikenteeseen. Hanella oli sama homma kuin minullakin: kun kauan jarjestelee ja saataa asioita, sitten lahdon hetkella onkin jo vahan tyhja olo...  "Ai etta nytko sita pitaisi sitten lahtea..."

Seuraavat paivat, tai viikko, tulee olemaan pyorailya samantapaisissa maisemissa kuin tahankin asti. Siis: makia ja niiden peraan lisaa makia. Mutta hei,onhan tahan jo tottunut...

 

JA SPESIAALITIEDOTUS AIDILLE: SINULLE ON SAHKOPOSTIA!